DE BSR PRAKTIJK - Maarssenbroek
Body Stress Release Maarssenbroek
 

Ervaringen van cliënten

Vrouw 50 jaar. Als kind stoer meisje dat graag in bomen klom en daar ook geregeld uitviel. Eenmaal op nek terechtgekomen en even bewusteloos geweest. Sinds drie jaar pijn in schouderblad als gevolg van peesontsteking. Slaapt slecht. Stopte na vier behandelingen omdat voor haar voldoende resultaat was behaald. Pijn in schouderblad is weg “en daar ben ik heel blij mee”.

Vrouw 38 jaar: opgeblazen buik. Slaapt slecht. Gevoel dat heupen scheef staan. Tintelingen in benen en voeten. De opgeblazen buik neemt af de eerste sessie. Na de vierde behandeling slaapt ze beter. Na vijf behandelingen voelen de heupen normaal. Tintelingen in benen zijn af en aan tot zevende sessie. Dan verdwijnen ook deze klachten.

 

 

 

Willen.....

 

 

 

....en weer kunnen

 

Man 51 jaar. Als 10 jarig jongetje uit een hooiberg op de rug gevallen. Een jaar geleden werd een nekhernia geconstateerd. Heeft gedurende lange tijd fysiotherapie ondergaan maar knapte niet op. Klachten: beperkt in gebruik rechterarm, prikkelende vingers, hoofdpijn, ’s nachts kramp in de kuiten, verdoofd gevoel in nek. Had de dag na de eerste behandeling veel spierpijn en was erg moe. Kon arm beter gebruiken en na de zesde afspraak ging het stukken beter. Na negende afspraak: prikkelende vingers alleen nog aan het eind van een drukke dag. Veel minder last van hoofdpijn. Geen kramp meer in kuiten. Is nog niet 100%, dus gaat door met behandelingen.

Vrouw 50 jaar. Veel last van nek en hoofdpijn. Spanning in schouders, koude handen en voeten. Vaak rugpijn. Gebruikte 6 tabletten paracetamol per dag. Na zesde afspraak nemen klachten drastisch af en ze gebruikt geen pijnstillers meer. ”Ik heb ze niet meer nodig”.

Urine-incontinentie. Vrouw 61 jaar. Sinds enkele jaren last van urine-incontinentie. Na enkele behandelingen zodanig opgeknapt dat zij er praktisch geen hinder meer van heeft. Zij zei: "ik kreeg bericht van de ziektekostenverzekeraar dat er afspraken met de apotheek zijn gemaakt over incontinentie-materiaal; beter op mij persoonlijk afgestemd". En op een vrolijke toon: "maar eigenlijk heb ik het nog amper nodig".

Bedplassen. Meisje 7 jaar. Overdag rustig; 's nachts erg onrustig en 's nachts niet zindelijk. Na één behandeling is zij 's nachts wel rustig en zindelijk. Volgens de moeder: "een wereld van verschil". 

Jongetje 4 jaar. Paar lelijke vallen waarbij hij met het hoofd op straatstenen terecht kwam. Huilt minimaal eenmaal per week ’s nachts en klaagt dan over pijn in de benen. Transpireert veel en is astmatisch. Na drie behandelingen geen klachten meer. 

‘Groeipijnen’ bij kinderen worden vaak veroorzaakt door body stress. Wordt deze spanning opgeheven dan verdwijnt ook de pijn.

Baby 2 maanden tijdens eerste afspraak. Voorkeurshouding, overstrekt regelmatig, huilt veel, slaapt slecht en geeft melk terug. Na twee behandelingen verdwijnt de voorkeurshouding. Na drie behandelingen praktisch geen problemen meer. Is nog tweemaal teruggeweest, verspreid over enkele maanden. De moeder mailde me onlangs: het kind is inmiddels een blije peuter.

De jongste cliënte was 3 weken oud. De moeder vertelde dat zij erg veel huilde en slecht dronk. Na de eerste behandeling sliep en dronk het kind normaal. De moeder was bijzonder opgelucht; zij kwam nu zelf ook aan haar rust toe. 

Dat is zo mooi aan het werken met kleine kinderen. Zij hebben nog geen jarenlange stress opgebouwd, dus gaat het loslaten veel sneller.

Vrouw 57 jaar: fibromyalgie sinds 14e jaar. Hele lichaam stijf en pijnlijk, opgezette handen, pijnlijke voeten, soms zó erg dat ze niet kan lopen, slecht slapen, vaak wazig zicht, keelklachten, onderrug stijf en pijnlijk, krampen in benen. Na zes behandelingen begint er verbetering op te treden. Stijfheid neemt af, zicht wordt helder, onderrug klaart op, geen kramp in benen meer. Is erg blij met het resultaat, maar stopt na 18 behandelingen terwijl nog niet alle klachten verholpen zijn.

Soms is er lange tijd nodig om tot een volledig herstel te komen. Te vroeg stoppen is dan een gemiste kans.

En dan zijn er ook mensen die te snel stoppen omdat ze dénken dat er geen verbetering optreedt. Maar wanneer we de klachten opsommen die bij het eerste bezoek werden genoemd, blijkt dat er wel degelijk sprake is van verbetering.

We vergeten onze ongemakken snel als ze er niet meer zijn. En dat is nu ook precies wat het lichaam wil. Het lichaam wil gezond en sterk zijn en herinnert zichzelf niet aan de minder goede tijden.

Een voorbeeld: vrouw 75 jaar. Rugklachten, pijn in benen en dagelijks hoofdpijn. Stopte na drie behandelingen. “ik merk niets, pijn in de benen is er nog en ook in de rug”. Op mijn vraag “en hoe is het met de hoofdpijn?” keek ze verbaasd. “Ja, díe is weg”.

Hoe langer een probleem bestaat hoe langer het kán duren voor het is opgelost. Een bezoek aan de praktijk betekent niet ‘hocus-pocus-zwaaien-met-het-toverstafje’. Eventuele problemen lossen op in het tempo van het eigen lichaam. Soms is dat snel en soms duurt het langer.

Man 32 jaar: als 13 jarige jongen lelijk gevallen bij sporten, waarbij zijn ribben de val opvingen; als kind uitgegleden bij zwembad en bewusteloos geraakt en als volwassene betrokken geweest bij een auto-ongeluk waarbij de auto vanachter met grote impact werd geraakt. Hij had sinds enkele jaren last van een stijve nek, pijn in de onderrug met uitstraling naar het rechterbeen en was al jaren extreem moe. De klachten waren zo ernstig dat hij zich had moeten ziekmelden. Bij het testen bleek er veel vastgezette spanning aanwezig in de nek. Deze man had slechts drie behandelingen nodig om zich weer optimaal te voelen.

En dan zijn er nog zoveel mensen die naast lichamelijke problemen ook kampen met emotionele en/of psychische problemen en die na verloop van tijd opmerken: “ik krijg meer ruimte in mijn hoofd. Kan alles beter relativeren”. Dit geldt voor mannen en vrouwen, zowel jong als oud. Zo was er een vrouw van 49 jaar die na 13 behandelingen aangaf zodanig opgeknapt te zijn, dat ze niet meer ‘vastzat’ en nu zelf weer aan de slag kon.

Vrouw 33 jaar: last van stress op werk, onrustig slapen, vermoeid, nek strak, bij vlagen pijn in onderrug, drie dagen per week hoofdpijn: stopte na drie behandelingen om financiële redenen, maar merkte op dat ze zich fysiek stukken beter voelde en alles beter in perspectief begon te zien.

Dat zie ik vaker: wanneer er ruimte ontstaat in het lichaam ontstaat het ook in het hoofd. 

 
Luna

Dat zien we overigens ook bij dieren.

Poes ca. 6 jaar. Kwam uit asiel en wat haar verleden betrof was er niets bekend. Ze was schichtig en zocht de stilte van de slaapkamer, waar ze het grootste gedeelte van de dag en nacht alleen maar sliep. Na drie sessies trad er een opmerkelijke verandering op. Ze kwam naar beneden en begon met een speelgoedmuis te spelen en ze vroeg zelfs om aandacht. Deze positieve verandering houdt aan. Het lijkt er op dat ze lol in het leven begint te krijgen.  

Zie ook de pagina BSR voor dieren.

 

van hopeloos.....

 

....naar hoopvol

 

Meisje 15 jaar: dagelijks hoofdpijn, astmatisch, allergisch voor katten, onregelmatige stoelgang, zwikte vaak enkels. Knapte op na enkele behandelingen en zelfs de kattenallergie verdween. Komt nog voor ‘onderhoud’.

Vrouw 43 jaar: nog voor de geboorte bodystress opgelopen. Om miskraam te voorkomen zijn er handelingen verricht om een vroeggeboorte te voorkomen. Was in later leven betrokken bij een kettingbotsing; had bij skiën een gebroken been opgelopen en had een kleine hernia in de onderrug. Kwam binnen met hevige rugpijn. Sinds een halfjaar liep zij kromgebogen en kon de rug niet meer strekken. Ook was er regelmatig sprake van hoofdpijn, nekklachten en pijn in het SI gewricht. Er hadden diverse onderzoeken plaatsgevonden, o.a. naar reuma zonder duidelijke uitkomst. Na de eerste behandeling was de pijn niet weg, maar stond zij rechtop en daar was zij zeer verbaasd over. In het vervolg van het proces ging het overdag langzamerhand beter, maar ‘s nachts had zij nog steeds veel pijn waardoor ze slecht sliep. Na verloop van tijd is zij enorm opgeknapt. Werkt weer fulltime en functioneert weer volledig. Komt nu al enkele jaren regelmatig voor behandelingen.

 

Dit is een voorbeeld van lange termijn herstel. In de beginfase waren er extreme verbeteringen, maar om tot een volledig herstel te komen zijn in dit geval veel sessies nodig.

 

Jonge vrouw had vooral zomers last van eczeem. Nadat zij in de herfst met  behandelingen begon namen de klachten na enkele sessies enorm toe, terwijl het inmiddels winter was. Zo hevig had zij dit niet eerder meegemaakt. Na enkele weken herstelde de huid echter helemaal.

Eenmaal kwam het voor in de praktijk dat bij een cliënte tijdelijk eczeem ontstond, sinds zij behandelingen onderging.

Eczeem is een manier van het lichaam om zich van afvalstoffen te ontdoen.

Man 49 jaar: had geen herinneringen aan ongelukken in zijn leven. Kwam met de klacht dat het hele lichaam al jaren tintelde, “alsof er mieren onder de huid lopen”. Hij signaleerde een lichte verbetering, maar stopte na 7 sessies. Enkele maanden later kwam ik hem tegen en vroeg hoe het met hem ging. “Hé, nu we het er over hebben realiseer ik me dat ik helemaal geen last meer heb”.

Dat is zo mooi van het lichaam. Het gaat door met ‘herstelwerkzaamheden’ zodra het zelfherstellend vermogen geactiveerd is. In dit geval zelfs zonder tussentijdse behandelingen.

Vrouw 69 jaar: in 1996 op de fiets aangereden door een auto. Hoofd door autoruit, gekneusde ribben, lichte hersenschudding. In 2005 lelijk gevallen met als gevolg een enorme bult op het voorhoofd. In werkzame leven veel vooroverbogen gewerkt. Klacht: algehele spanning en 15 jaar lang last van nekklachten. Pijn in rechterschouder en nek, soms uitstralend naar de rechterarm en –hand. Reukvermogen slecht sinds 15 jaar. ‘Onrustig’ rechterbeen. Arts constateerde 10 jaar geleden versleten tussenwervels. Nekklachten namen toe na derde behandeling en daarna trad verbetering op. Na de zevende afspraak namen ook de klachten in de arm en het been af. Voelt zich nu goed. Merkt zelf op dat de rug rechter is geworden en ze meldt dat dit anderen ook opvalt. Komt nog voor onderhoud.

Man 44 jaar: als kind en jongeman regelmatig gevallen en bij kleine ongelukken betrokken geweest. Als volwassen man tot tweemaal toe van een dak gevallen. Eenmaal van vier meter hoogte; kwam op borst en schouders terecht en tweede keer van 2,5 meter hoogte waarbij hij rechtstandig op de voeten landde.  Klachten: rugklachten gedurende vier jaar. Hoofdpijn. Klemmend gevoel rond bekkenbotten, verkrampt wakker worden, beperkte beweging in rechterarm, pijn in borst en schouders, soms uitstralende pijn naar rechterarm en –been. Pijn in voeten. Na derde sessie trad verbetering op. Na vierde release extreme rugpijn. Bij vijfde release loste dit langzaam op. Na twaalf sessies zijn alle klachten enorm afgenomen en sommige klachten zijn verdwenen. De onderrug speelt nog af en toe op, maar zoals hij zelf zegt: “hier is mee om te gaan. Het is niets vergeleken bij het begin”. Hij komt nog regelmatig voor behandelingen, maar in een lagere frequentie.

Vrouw 32 jaar: als kind en als volwassene paar keer lelijk gevallen op het hoofd en als kind bekken bezeerd nadat zij van het fietszadel op de fietsstang was beland. Voornaamste punten waarmee zij kwam: kinderwens en ernstige menstruatiepijnen sinds een jaar. Na vijfde behandeling zijn de menstruatieklachten verdwenen.

Inmiddels heb ik vrouwen van diverse leeftijden mogen ontvangen die kampten met menstruatieklachten, zoals heftige PMS, hevige bloedingen en krampen, waardoor men zelfs van het werk moest verzuimen. De klachten waren soms zó ernstig dat de vrouwen niet anders konden dan in bed liggen totdat het lichaam weer redelijk functioneerde. Mijn ervaring is dat deze klachten helemaal verdwijnen of sterk verminderen.

Man 52 jaar. Stond op nominatie om nieuwe heup te krijgen omdat deze versleten zou zijn. Na enkele behandelingen voelde hij zich zoveel beter dat hij voor een second opinion ging. De operatie is voorlopig voor drie jaar uitgesteld.

Vrouw 63 jaar. Migraine. Na ca. 8 behandelingen verdween de migraine. Nadat zij langere tijd geen behandelingen had ondergaan kwam de migraine terug. Nu komt zij regelmatig voor 'onderhoud' en gaat het weer stukken beter.

Vrouw 43 jaar. Diverse klachten, waaronder pijn in de tenen. Ooit geopereerd aan zgn. hamertenen. Liep slecht en vond een bezoek aan de pedicure een crime. Na releases (ook over de voeten) knapte zij zodanig op dat ze nu met plezier wandelt en zich verheugt op een bezoek aan de pedicure, omdat ze daar nu van kan genieten.