DE BSR PRAKTIJK - Maarssenbroek
Body Stress Release Maarssenbroek
 

"Moet ik in Body Stress Release geloven om het te laten werken?"

Een van mijn eerste cliënten zei: "ik geloof niet in Body Stress Release, maar ik ben zo wanhopig, dat ik álles wil proberen".  Ik antwoordde hem dat hij er niet in hoefde te geloven omdat de techniek zichzelf bewijst. Keer op keer. Steeds opnieuw.

 

Het hoe en wat van Body Stress Release

Body Stress Release stelt het lichaam in staat het zelfhelende vermogen optimaal te benutten. Deze gezondheidstechniek helpt het lichaam om vastgezette spierspanning (body stress) los te laten.

 
Klachten aan buikorganen, onderrug of benen kunnen worden veroorzaakt door spanning in de onderrug.

Het ontstaan van body stress

Veel mensen worden dagelijks blootgesteld aan diverse vormen van spanning. Wanneer het lichaam de spanning niet meer op een natuurlijke wijze kan verwerken, wordt deze vastgezet in spieren- en bindweefsel. 

 

Oorzaken van body stress

Mechanische stress

Lichamelijke stress kan acuut ontstaan door een verkeersongeluk, een val of het verkeerd tillen van een zwaar voorwerp. Maar het kan ook langzaam worden opgebouwd door een onjuiste houding, een belastende sport en zwaar lichamelijk of repeterend werk. Verder kan een zwangerschap of langdurig ziekbed fysieke overbelasting veroorzaken.

Emotionele en mentale stress

Voorbeelden zijn onder andere zorgen om de toekomst, concurrentie op het werk, verstoorde relaties of het verlies van een dierbare. Soms ervaren we langdurige vormen van mentale stress, zoals bezorgdheid, depressie of verdriet of heftige emoties zoals boosheid en shock.

Chemische overbelasting wordt, bij overgevoeligheid, veroorzaakt door het eten, inademen of het via de huid opnemen van schadelijke stoffen. Denk hierbij aan insecticiden, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en cosmetica.

 

 

 
bsr_logo_transparant.png